Past QUIST bij mij?

Past QUIST bij mij?

Of wij bij elkaar passen, kunnen wij het best in een persoonlijk gesprek vaststellen. Wij werken meestal voor directeuren, executives, partners die natuurlijk bereid en in staat zijn om naar zichzelf en hun functioneren te kijken. De volgende voorbeelden geven een idee van de coaching vragen die bij ons spelen:

“Ik heb na twintig jaar dienstverband te horen gekregen dat ik naar iets anders moet gaan uitkijken”

Je zal de komende periode op drie borden moeten schaken: onderhandelen over een goede exit regeling, je werk goed afmaken en in goede harmonie vertrekken. Last but not least een nieuwe baan moeten vinden. QUIST staat je terzijde in dit eenzame proces. Wij helpen je naar voren te kijken, maar niet zonder dat de eerste twee aspecten in goede banen geleid zijn.Het vinden van de juiste nieuwe plek in de arbeidsmarkt volgens ons Career Switch Coaching model is een uitgekiend en inspirerend proces.

“Ik wil na tien jaar buitenland terug naar Nederland omdat mijn kinderen daar naar de middelbare school willen, maar mijn bedrijf heeft geen banen meer op mijn niveau in Nederland”

Wie lang uit Nederland weg is, is de weg in het Nederlandse bedrijfsleven en arbeidsmarkt kwijt. Je kennis en netwerken zijn verouderd. De zorgvuldige planning en de uitgebreide netwerken van QUIST kunnen je helpen je weg weer te vinden. Buitenland ervaring bij een multinational wordt in Nederland op waarde geschat, maar het aanbieden daarvan moet goed gedoseerd en op de juiste wijze gebeuren.

“Ik vind mijzelf klaar voor de volgende stap in mijn carrière, maar mijn werkgever denkt daar anders over”

Soms is na bijvoorbeeld 20 jaar bij hetzelfde bedrijf de rek eruit: je bent voor je werkgever een beschreven blad, men weet wat men aan je heeft, en andersom. Je bent 45 jaar, je hebt je zinnen gezet op een plek in de RvB, en wilt nu de laatste tussenstap maken. Je werkgever aarzelt, lijkt tijd te rekken of een verborgen agenda te hebben. De beslissing om uit elkaar te gaan is meestal in het belang van beide partijen. Een stap naar buiten is meestal enorm verfrissend. In de meeste gevallen is de verzuchting na een QUIST Career Switch traject, en de overstap naar de nieuwe baan: “had ik dat maar eerder gedaan!”

“Ik ben net benoemd in mijn vijfde baan bij mijn bedrijf, op een uitdagend niveau; tot nu toe ging alles altijd vanzelf, maar nu loop ik tegen veel barrières op”

Het gedrag dat je nodig hebt om bij een bedrijf in (de buurt van) de top te komen, is niet het gedrag dat vereist is wanneer je op dat niveau bent aangeland. Je zal nu een zekere afstand, geduld, wijsheid en mildheid aan de dag moeten leggen. Executive Coaching kan helpen het effect van je handelen op anderen goed te doorzien. Je leert het spel aan de top van je organisatie met precisie te spelen.

“Mijn werk geeft mij minder energie dan ik erin stop”

Zonder het te beseffen zijn sommige executives na jaren op een plek terecht gekomen die hen niet ligt. Met veel goede energie en ambitie pak je, zoals je altijd gedaan hebt, alle klussen aan, maar het lijkt wel alsof de magie is uitgewerkt. Het gaat niet meer vanzelf, je verliest de lol in je werk. Waarschijnlijk is er meer aan de hand dan een tijdelijke dip. Je bent op een plek terecht gekomen waar je niet past. QUIST kan je helpen te onderzoeken wat er precies aan de hand is, en wat eraan gedaan moet worden.

“Ik wil weg uit mijn huidige baan, maar heb geen idee welke richting ik zou moeten of kunnen inslaan”

Na 20 of 25 jaar in één bedrijf of in één sector kan het niet anders of je lijdt aan een zekere tunnelvisie. De wereld daarbuiten ken je slecht. Maar alvorens jezelf links en rechts aan te bieden (“wat is er mogelijk?”), zal je zicht moeten krijgen op wat je zélf wilt (“wat is er wenselijk?”). Het op een rij krijgen van je drijfveren en doelen, én die vervolgens volhardend en geïnspireerd te verwezenlijken, is een proces dat begeleiding van een goede coach vraagt.