Jan Quist

Jan Quist

 

Al jaren coach ik hoog reikende en ambitieuze mensen in transities in hun werkend leven. Gaandeweg heb ik steeds meer uitgesproken ideeën gekregen over carrières. Hoe verloopt een succesvolle carrière? En het leven van iemand die veel wil bereiken? Dat blijft voor mij na al die jaren fascinerend.

Na meer dan twintig jaar het toonaangevende bureau Quist Executive Coaches geleid te hebben ben ik na de zomer van 2022 op kleinere schaal doorgegaan; met mijn jarenlange ervaring, met een uitgebreid netwerk en vol van ideeën en creativiteit. Ik blijf geloven in dat waar ik al vele jaren in geloof: om een crisis in je werkend leven door te komen, moet je doordacht én geïnspireerd handelen. Een helpende, sturende en adviserende coach is belangrijk om je op het goede spoor te zetten en te houden.

Twee keer heb ik zelf een carrière switch gemaakt. Van de internationale publieke zaak naar investment banking; van de wereld van het geld naar mijn eigen bedrijf en het coachingsvak. In de eerste jaren van mijn carrière heb ik geleefd voor het avontuur, voor het ervaringen opdoen, en mijzelf breed ontwikkelen. Daarna om een vak te leren, hard te werken, daarin iets te bereiken. In de afgelopen twee decennia waren ondernemerschap, autonomie en zingeving de kernbegrippen.

Hoewel ik in de ogen van de buitenwereld 22 jaar hetzelfde heb gedaan, zit er voor mij een belangrijke ontwikkeling in: van afhankelijkheid naar autonomie.