Onboarding Coaching

Onboarding Coaching

Wij zijn er voor een uitstekende start in je nieuwe topbaan

Na een intensieve selectieprocedure begin je aan een nieuwe uitdaging in je carrière. Voor het eerst werken op het hoogste niveau, buiten je vertrouwde omgeving, buiten je comfortzone. Je wilt zo snel mogelijk operationeel succesvol zijn in je nieuwe baan aan de top.

Nut van een onboarding coach

Bewezen is dat onboarding coaching in een executive rol van nut en belang is voor een goede landing: vanaf de eerste dag van je nieuwe functie opereer je in een precair krachtenveld. Enerzijds word je geconfronteerd met de druk van de bestaande organisatie en de gevulde werkagenda, anderzijds heb je de behoefte om je eigen agenda te voeren met je eigen prioriteiten.

In het begin van je nieuwe executive functie sta je er alleen voor

Je zal eerst actief moeten observeren, gevoel krijgen voor de cultuur, de mensen en de verhoudingen. Maar ook: krachtig handelen vanaf dag één, beslissen, misstanden opruimen, vernieuwen.

Beide elementen zijn essentieel. Hierin doordacht en effectief opereren is lastig. Jij moet hierin keuzes maken, vanaf het begin. Voortdurend grote en kleine beslissingen nemen. Je staat er alleen voor, omdat je nog geen tijd hebt gehad je bondgenoten te vinden. Er zijn valkuilen die je moet zien én moet vermijden.

Een ervaren coach op de achtergrond

Welke keuzes je ook maakt: jij moet de regie nemen en dat uitdragen. Om zo effectief mogelijk te zijn in je nieuwe leidinggevende positie, zal je al je denkkracht en wendbaarheid in moeten zetten.
Je onboarding coach is hierbij je partner in de coulissen, een bondgenoot in een vooralsnog eenzame situatie. Je coach is een ervaringsdeskundige die je kunt vertrouwen en je waar nodig een (kritische) spiegel kan voorhouden. Iemand die je uit de dagelijkse “heat of the kitchen” van je organisatie haalt.

Het onboarding coaching traject

Onderstaande aspecten van QUIST onboarding coaching komen zeker aan de orde:

ORGANISATIESTRATEGIE

Is er een duidelijke strategie in je nieuwe organisatie en hoe wordt deze toegepast in de praktijk? Welke plannen liggen er? Hoe verhoud je je daartoe? Wat wil je bijstellen/toevoegen?

FASE VAN JE NIEUWE BEDRIJF

Doorgrond zo snel mogelijk in welke strategische fase je nieuwe bedrijf is: snelle groei – turn around – herpositionering – succes bestendigen en uitbouwen.
Welke rol moet jij hier in nemen?

BREDE ORIËNTATIE

Betrek als nieuwe executive je informatie niet alleen van MT, RvB en RvC, maar in veel bredere zin bij alle stakeholders.

JE NIEUWE TEAM

Analyseer je team, de individuele rollen en het functioneren van het team als geheel.

JE PRESENCE

Wees bewust zichtbaar in de organisatie en maak een persoonlijke impact. Definieer je centrale thema/doel/kern: wat heb je straks over 3 à 4 jaar bereikt?

DE BALANS

Als het privé- en het werkleven in balans zijn, kan je authentiek functioneren. Je doet wat je zegt, of dat nu thuis is of op het werk: ‘you walk the talk’. Je onboarding coach zorgt ervoor om die balans te bewaken, of juist te vinden.

QUIST onboarding coaching is maatwerk

Ons onboarding coaching programma wordt op maat ingericht. Gedurende een periode van zes maanden tot een jaar voer je zes à negen gesprekken met je onboarding coach. Na die tijd ben je goed geland. Heb je valkuilen vermeden, heb je goede keuzes gemaakt en ben je operationeel effectief. Je weet dat je positieve waarde toevoegt aan je bedrijf.

Onze onboarding coaches

Boeken als ‘The first 90 days’ van Michael Watkins of ‘Your first 100 Days in a New Executive Job’ van Robert Hargrove kunnen je helpen bij de voorbereidingen voor je nieuwe job, maar nog fijner is om een ervaren executive coach in de eerste fase aan je zijde te hebben. Een coach die als geen ander weet hoe het complexe spel gespeeld wordt. En QUIST onboarding coaches hebben net als jij, getwijfeld, gewikt en gewogen en ontbrak het hen (ook) aan een betrouwbare bondgenoot. Met deze ervaring weten zij als geen ander hoe ze je kunnen coachen in je nieuwe dynamische job.