Jan Quist

Jan Quist

“Executives in de top van organisaties begeleiden en door transities heen helpen. Daar zijn wij sterk in. Als coach vind ik het fantastisch om te zien hoe mensen zichzelf (her)ontdekken. Als in een loopbaan het geluk tijdelijk ontbreekt, is de frisse blik van een betrokken en ervaren outsider cruciaal. Samen met structuur en inspiratie naar nieuwe doelen toewerken, en die ook behalen – dat zie ik dagelijks gebeuren.”

Jan Quist

Zeer gedreven executive coach

In 2000 startte Jan Quist het bureau vanuit de overtuiging dat een carrière niet vanzelf gaat. De eerste 20 jaar verloopt alles vlot, daarna komen er roadblocks: de eisen veranderen, jijzelf verandert, de doelen van de organisatie of de omstandigheden veranderen. Je stijl en aanpak die je gewend bent, werkt niet meer.

De transitie naar een nieuwe stijl van leiderschap, soms naar een nieuwe functie of een nieuwe werkgever is soms moeizaam. Er moet met aandacht en toewijding naar toe gewerkt worden. De kracht moet je in jezelf vinden – als coach wil ik executives de weg wijzen in het mijnenveld van de corporate carrière.

Achtergrond

De kracht van Jan, wiens carrière via de UNHCR, Mees Pierson en Rabobank ‘op gevoel’ verliep, schuilt in mensenkennis gekoppeld aan persoonlijke ervaring. Op zijn 45e vond hij zelf met succes een nieuwe richting, als coach en directeur van QUIST. Dit succes ziet hij terug bij de vele executives die hij gedreven naar een nieuwe carrièrestap coacht. In 2019 publiceerde Jan zijn eerste boek, getiteld: Skiën in de mist.