Career Switch Coaching

WELOVERWOGEN EN ZELFVERZEKERD OP WEG NAAR EEN NIEUWE BAAN

Krijg je na twintig jaar dienstverband te horen dat je naar iets nieuws moet uitkijken? Wil je na een periode in het buitenland terug naar Nederland, maar heeft jouw bedrijf hier geen functies op niveau? Of ben je simpelweg na jaren uitgekeken op je huidige baan, maar heb je geen idee wat je wilt? Stuk voor stuk zijn dit situaties waarbij Career Switch Coaching helpt.

 

Een nieuwe uitdaging

Het is allang niet meer vanzelfsprekend dat een hele carrière zich binnen één organisatie afspeelt. Als jouw wensen en verlangens niet meer aansluiten bij die van je werkgever, ga je op zoek naar nieuwe uitdagingen. Advies van een goede coach is daarbij onontbeerlijk.

Verlies van je baan

In overleg of onverwacht, het verlies van je baan is een ingrijpende gebeurtenis in je leven. Je loopt het risico te snel en onzorgvuldig te handelen. QUIST Career Switch Coaching biedt structuur en inspiratie in het eenzame proces van het zoeken naar een nieuwe baan.

De aanpak

Samen met je coach kijk je kritisch naar jezelf en jouw persoonlijke en professionele ambities. Je komt tot een helder en doelgericht plan waarmee je de markt in gaat. Wij werken samen zolang je ons nodig hebt.

Dit kun je verwachten van Career Switch Coaching

In het Career Switch Coachingstraject ligt de nadruk op kritische zelfanalyse. Voordat je je op de markt begeeft om een nieuwe baan te vinden moet je inzicht krijgen in jezelf. Wat zijn je ambities, dromen, levensdoelen? Aan welke criteria moet de volgende baan voldoen? Na afloop van het traject heb je jezelf leren kennen en treed je doelgericht naar buiten.

 

De 6 stappen van Career Switch Coaching

1. Zelfanalyse

Door het schrijven en bespreken van de zelfanalyse zullen inzichten worden verkregen over achtergronden, drijfveren, talenten, vaardigheden, ambities en competenties. Dit leidt tot de noodzakelijke inzichten die je verder zullen helpen.

2. Psycholoog en keuze van career coach

Na een aantal gesprekken, ook met een aan QUIST verbonden psycholoog, kiezen wij de coach die het best bij jou past. In de gesprekken met de coach, die op regelmatige basis plaatsvinden, kom je van de nadenk-fase in de doe-fase.

3. Profiel maken

De keuze voor een bepaalde richting is gemaakt. Nu moet het cv (en je LinkedIn-profiel) aangepast worden en het bijbehorende ‘verkoopverhaal’ geformuleerd en geoefend. Samen met je coach maak je een plan van aanpak en breng je relevante netwerken in kaart.

4. Netwerken

Dan ga je met je verhaal naar buiten. Naar headhunters, decisionmakers in de gezochte sector, naar je eigen contacten en naar de Outer Circle van QUIST. De Outer Circle bestaat uit een netwerk van (voormalig) top-executives uit het bedrijfsleven en de (semi) overheid. Zij staan je terzijde met feedback op je plannen, met ideeën en soms met nuttige ingangen.

5. Planmatig handelen

Het is van groot belang dat je in deze fase planmatig handelt. Zorgvuldig, gefocust en met een consistent verhaal ga je netwerkend op je doel af. De executive career coach staat je voortdurend bij door kritisch, professioneel en inspirerend op te treden of bij te sturen.

6. Coaching in de nieuwe baan

Vele tientallen executives vonden via QUIST al een nieuwe werkgever. Om zo een stap te maken in persoonlijke en professionele ontwikkeling. Heb je je baan gevonden? Ook dan staan onze career coaches aan je zijde. Zij blijven je nog gedurende zes maanden coachen in je nieuwe functie.