Executive coach Inge Brakman

Inge Brakman

“Belangrijke vragen als ‘Wat wil je?’, ‘Wat vind je belangrijk?’ en ‘Wat kun je goed?’ kun je niet vluchtig beantwoorden. Daarom vind ik het zo prettig dat coaching-trajecten bij QUIST intensief zijn. En spannend, omdat je mensen echt meeneemt op een nieuw pad. Ofwel omdat ze na soms wel dertig jaar bij dezelfde werkgever gedwongen vertrokken zijn en ze zichzelf dus opnieuw moeten uitvinden, ofwel omdat ze zelf besloten hebben dat ze toe zijn aan een volgende stap. Daarbij zijn doorzettingsvermogen en geduld erg belangrijk. Voor de coachee en ook voor mij.”

Executive coach en veelzijdige toezichthouder

Je mag Inge gerust een ‘zij-instromer’ noemen in het bedrijfsleven. Via jeugdhulp en de mediawereld kwam ze in boardrooms terecht. Tijdens al die fases in haar loopbaan ontdekte ze de rode draad in haar werk: de manier waarop je kunt inspelen op wat er in de samenleving gebeurt en hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen tot bloei komen.

Inge werkte onder meer voor de Nederlandse Vereniging voor Journalisten en was lid en voorzitter van het Commissariaat voor de Media. De laatste tien jaar werkt(e) ze als toezichthouder bij onder andere de Universiteit van Amsterdam, het Centraal Bureau voor de Statistiek, de Nederlandse B.V.’s van DSM, Shell en Accenture, WNF en was zij tot voor kort voorzitter van het Rode Kruis Nederland.