Executive coach Dorine Wekking

Dorine Wekking

“Mensen dichtbij zichzelf brengen en vanuit hun kracht te laten schitteren – dat is wat mij drijft. Een coach heeft tijdens dit proces niet alleen een adviserende rol, juist ook een spiegelende. Coachees weten diep van binnen hun eigen antwoorden wel maar durven er niet altijd op te vertrouwen. Ik help hen in dat pad. Tegelijkertijd steek ik van ieder traject zelf iets op. Elk coaching-gesprek is ook een cadeau voor mij.”

Executive coach, ervaren hr directeur en commissaris

Dorine heeft veel ervaring met het begeleiden van executive carrières: als voormalig HR directeur kent ze de context goed, de valkuilen en de kwetsbare momenten. Ze weet coachees de kracht en inspiratie te laten vinden om de juiste volgende stap te zetten door stil te staan bij de verbinding tussen “hoofd, hart en buik”. Met deze gerichte aanpak weet zij snelheid te brengen in het zoekproces. Coaching hoeft wat haar betreft niet per se binnen vier muren plaats te vinden. Ze nodigt haar coachees graag uit voor een bos- of strandwandeling: dé manier om dichter bij je gevoel te komen.

Dorine startte haar loopbaan bij Shell in uiteenlopende lijn- en HR-functies. Via Deloitte New York en HR-functies bij KPN kwam zij in 2009 bij Aon, als directeur HR en lid van de Executive Board. Naast haar werk als executive coach is Dorine werkzaam als commissaris bij de Hema, British Telecom Nederland en vice voorzitter van de RvT van de Reinier Haga Groep. Tevens is zij voorzitter van de branche vereniging Revalidatie Nederland.