Bert van der Wijk

Bert van der Wijk

“Ik geloof dat er voor gedreven, gefocuste executives altijd weer een nieuwe plek te vinden is. De juiste koppeling maken, daar draait het om. En dat is wat ik al 25 jaar doe. Coaching bestaat voor het grootste gedeelte uit goed luisteren. Je kunt er nog zoveel theorieën op loslaten, maar waar het om draait is ontdekken wat iemand echt wil. En daar vervolgens doelgericht naartoe werken.”

Executive coach en zeer ervaren headhunter

Bert is al 30 jaar headhunter en dat is te merken. Hij verstaat als geen ander de kunst van het matchen van de behoefte van een individu met een organisatie. Als geboren Groninger maakt hij de zaken liever niet ingewikkelder dan nodig. Zijn manier van coachen is luchtig en doelgericht. Bert komt snel tot de kern: onder zijn vleugels heb je als coachee in no time een elevatorpitch die staat als een huis. En de energie om je nieuwe verhaal in de markt te zetten.

Bert werkte in managementfuncties bij Ford, ABNAMRO en ReedElsevier, voordat hij zich toelegde op Executive Search. Vanaf 1992 heeft hij zijn eigen bureau geleid. Sinds 2013 richt hij zich exclusief op Non Executive Boardmember, commissarissen en toezichthouders. Precisie en zorgvuldigheid zijn kenmerkend voor zijn manier van coachen hij zet zijn brede kennis van de arbeidsmarkt met plezier en doelgericht in voor zijn cliënten.