Jan & Jan

Jan & Jan

De dagelijkse leiding van QUIST Executive Coaches is in handen van Jan Quist en Jan Alberdingk Thijm.

Jan Quist

In 2000 startte Jan Quist het bureau vanuit de overtuiging dat een carrière niet vanzelf gaat. De eerste 20 jaar verloopt alles vlot, daarna komen er roadblocks: de eisen veranderen, jijzelf verandert, de doelen van de organisatie of de omstandigheden veranderen. Je stijl en aanpak die je gewend bent, werkt niet meer. De transitie naar een nieuwe stijl van leiderschap, soms naar een nieuwe functie of een nieuwe werkgever is soms moeizaam. Er moet met aandacht en toewijding naar toe gewerkt worden. De kracht moet je in jezelf vinden – als coach wil ik executives de weg wijzen in het mijnenveld van de corporate carrière.

‘Executives in de top van organisaties begeleiden en door transities heen helpen. Daar zijn wij sterk in. Als coach vind ik het fantastisch om te zien hoe mensen zichzelf (her)ontdekken. Als in een loopbaan het geluk tijdelijk ontbreekt, is de frisse blik van een betrokken en ervaren outsider cruciaal. Samen met structuur en inspiratie naar nieuwe doelen toewerken, en die ook behalen – dat zie ik dagelijks gebeuren.’

De kracht van Jan, wiens carrière via de UNCHR, Mees Pierson en Rabobank ‘op gevoel’ verliep, schuilt in mensenkennis gekoppeld aan persoonlijke ervaring. Op zijn 45e vond hij zelf met succes een nieuwe richting, als coach en directeur van QUIST. Dit succes ziet hij terug bij de vele executives die hij gedreven naar een nieuwe carrièrestap coacht. In 2019 publiceerde Jan zijn eerste boek, getiteld: Skiën in de mist.

Jan Alberdingk Thijm

Volgens Jan Alberdingk Thijm, partner bij QUIST, kunnen mensen hele verschillende redenen hebben om op zoek te gaan naar een coach. Soms wil je ergens beter in worden, soms loop je tegen belemmeringen op, en soms heb je behoefte aan een klankbord om mee te reflecteren. Welke reden het ook is, de gemeenschappelijk noemer is dat je op zoek bent naar een positieve verandering. Sommigen moeten eerst een drempel over alvorens een coach te benaderen, voor anderen is het iets vanzelfsprekends. Maar altijd is het een eerste stap naar nieuwe inzichten, leiderschapsgedrag en groei. Goede coaching geeft mensen energie en plezier in hun werk. Naast betere resultaten voor jezelf en je organisatie, leidt het meestal ook tot een gelukkiger privéleven.

‘Hoewel we soms misschien bewijs van het tegendeel denken te zien, geloof ik dat mensen in de kern goed zijn. We hebben allemaal een overvloed aan talent en positieve kracht. De vraag is eigenlijk, wat weerhoudt ons er van om ons volle potentieel te realiseren? Met mensen werken en hen helpen te ontdekken wat hen tegenhoudt, gevolgd door een bevrijdend inzicht, vind ik ongelooflijk dankbaar’

Jan Alberdingk Thijm werkt al ruim 25 jaar op het snijvlak van mensen, performance en organisaties. Voordat hij zich bij QUIST aansloot was hij Chief HR Officer bij Nutreco, Corporate Director HR & Development en Global Talent Director bij SHV Holdings, Managing Director bij Russell Reynolds Associate en strategie consultant bij Boer & Croon. Hij begon zijn loopbaan in verschillende management posities bij Shell.