Jan & Jan

Jan & Jan

De dagelijkse leiding van QUIST Executive Coaches is in handen van Jan Quist en Jan Alberdingk Thijm.

Jan Quist

In 2000 startte Jan Quist het bureau vanuit de overtuiging dat een carrière niet vanzelf gaat. Luchtige vanzelfsprekendheid is de norm in de hogere regionen. Coaching past daar niet in – ook niet als je op kritieke punten in je loopbaan soms wat hulp nodig hebt. Met zijn stijl, aanpak en netwerk wil hij executives de weg wijzen in het mijnenveld van de corporate carrière.

‘Executives in de top van organisaties begeleiden door transities heen helpen. Daar zijn wij sterk in. Als coach vind ik het fantastisch om te zien hoe mensen zichzelf (her)ontdekken. Als in een loopbaan het geluk tijdelijk ontbreekt, is de frisse blik van een betrokken en ervaren outsider cruciaal. Samen met structuur en inspiratie naar nieuwe doelen toewerken, en die ook behalen – dat zie ik dagelijks gebeuren.’

De kracht van Jan, wiens carrière via de UNCHR, Mees Pierson en Rabobank ’op gevoel’ verliep, schuilt in mensenkennis gekoppeld aan persoonlijke ervaring. Pas op z’n 46ste vond hij zelf met succes een nieuwe richting, als coach en directeur van QUIST. Dit succes ziet hij terug bij de vele executives die hij gedreven naar een nieuwe carrièrestap coacht. In 2019 publiceerde Jan zijn eerste boek, getiteld: Skiën in de mist.

 

Jan Alberdingk Thijm

Volgens Jan Alberdingk Thijm, sinds 2019 partner bij QUIST, draait het in al onze vormen van coaching om één ding: dat mensen zich beter gaan voelen. Of het om een verandering in hun carrière gaat, het leren omgaan met de uitdagingen van een grotere baan of betere samenwerking in teams. Jan gelooft dat goede coaching het aanleren van nieuw gedrag ondersteunt en leidt tot nieuwe inzichten en overtuigingen. Daar krijgen mensen energie van en plezier in hun werk. Naast betere resultaten voor de organisatie, leidt dit meer dan eens tot een gelukkiger privéleven.

‘Wat mij al jaren fascineert is dat twee organisaties in dezelfde markt, toch hele verschillende resultaten kunnen bereiken. Telkens weer heb ik gezien dat het niet de beste plannen zijn, maar de beste mensen en de beste teams die het verschil maken. Hoe worden goede mensen nog beter? Hoe vorm je een team uit een groep individuen? De beste organisaties laten dit niet aan het toeval over. Zij weten dat investeren in coaching hier de doorslag kan geven.’

Al meer dan 25 jaar is Jan Alberdingk Thijm actief op het grensvlak van mensen en organisaties. Voor zijn komst bij QUIST heeft Jan zijn ervaring in coaching en het ontwikkelen van leiderschap opgedaan als Chief HR Officer bij Nutreco en SHV Holdings, Managing Director bij Russell Reynolds Associates en als strategie consultant bij Boer & Croon. Jan begon zijn carrière in managementfuncties bij Shell.