Door Plantenga

Door Plantenga

“Het geeft enorme voldoening om mensen meer inzicht te brengen in hun drijfveren. Door mijn coachees een spiegel voor te houden komen zij tot verrassende ontdekkingen over zichzelf. Het is de kunst om vanuit deze nieuwe ontdekkingen door te groeien naar een nieuwe stijl van leiderschap.”

Topvrouwen-coach Door Plantenga

Gedreven executive coach

Door is een doelgerichte no nonsens coach, die met humor en liefde je begeleidt naar een nieuwe en betekenisvolle bestemming. Zij weet hoe eenzaam het aan de top kan zijn en welke positieve kracht van coaching uit gaat. Door houdt je een kritische spiegel voor en zal je bewust maken van, en inzicht geven in je eigen ontwikkeling. Dit heeft Door ook geholpen om met energie en plezier haar carrière pad te blijven volgen. Met passie deelt zij deze ervaringen met je.

Voorvechter van meer diversiteit op de werkvloer

In het speciaal ontwikkelde Topvrouwen coaching programma komt het voor Door allemaal samen: het is haar overtuiging dat diversiteit tot betere resultaten leidt. Zowel materieel als immaterieel.

“Nog te vaak zie ik zeer competente vrouwen stranden op de weg naar de top. Eeuwig zonde en onnodig vind ik dat, want met meer bewustwording van je eigen kwaliteiten en persoonlijkheid en het spel beter te doorzien, hoeft dat niet.”

Topvrouwen aan de top krijgen en houden is iets waar Door zich met hart en ziel voor inzet.

Achtergrond

Na haar studie filosofie in Leiden en bedrijfskunde in Rotterdam werkte Door 30 jaar bij Heineken, in verschillende functies in Nederland en Afrika. Na posities als Managing Director in Rwanda en Slowakije was zij tot 2015 managing director West Europa. Sindsdien werkt Door als executive coach, consultant en interim manager.